Botox (botulinumtoksin) er en behandlingsmulighed, der er godkendt af U.S. Food and Drug Administration (FDA) til forebyggelse af kronisk migræne hos voksne. Kronisk migræne er defineret som hovedpine, der opstår 15 eller flere dage om måneden, hvor hovedpineepisoder varer fire timer om dagen eller længere, og mindst otte af disse hovedpine er migræne.

Botox virker ved at blokere frigivelsen af visse kemikalier involveret i smerteoverførsel, og det menes at have en forebyggende effekt på migræne ved at reducere muskelsammentrækninger og inflammation. Behandlingen involverer injektioner af Botox i specifikke områder af hoved og nakke.

Typisk involverer Botox-behandling for kronisk migræne injektioner hver 12. uge. De specifikke injektionssteder kan omfatte panden, tindingerne, baghovedet, nakken og skuldrene. Hver session involverer flere injektioner, og det kan tage et par sessioner (Minimum 3), før individer begynder at opleve det fulde udbytte af behandlingen. Behandlingen kan kun udføres af speciallæge i Neurologi eller specialuddannet læger/sygeplejersker.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle med kronisk migræne er en egnet kandidat til Botox-behandling. Din sundhedsudbyder vil vurdere din sygehistorie og vurdere, om Botox er en passende mulighed for dig

Som med enhver medicinsk procedure kan der være potentielle bivirkninger eller risici forbundet med Botox-injektioner. Almindelige bivirkninger kan omfatte midlertidige nakkesmerter, muskelsvaghed eller reaktioner på injektionsstedet. Alvorlige bivirkninger er sjældne, men kan omfatte synke- eller vejrtrækningsbesvær.

Hvis du overvejer Botox til kronisk migræne, er det afgørende at diskutere de potentielle risici og fordele med en speciallæge i Neurologi. Vedkommende kan give personlig rådgivning baseret på din sygehistorie og de specifikke karakteristika ved din migræne.

 

Klinik ZiiBa
Forfatter Speciallæge i Neurologi, Jalal A. Moradi